Categorie archieven: Niet gecategoriseerd

Een middag waarin communicatie de smaakmaker was

Op 7 april verzamelden we ons bij SuperFlora BV voor een inspirerende bijeenkomst over de kracht van communicatie rondom de Nieuwe Lunchcultuur. In het prachtige bedrijfsrestaurant werden we warm ontvangen door Tessa Alkemade – van der Valk, Marja en Frederique.

Na een ronde vol positieve verhalen over de veranderingen binnen de deelnemende organisaties, nam Barbara Blaak (eigenaar Blaak Marketing Communicatie) ons mee in de wereld van communicatie, zichtbaarheid en effectieve campagnes. Hoe zorg je ervoor dat je boodschap blijft hangen? En hoe zet je mensen aan tot actie? Barbara gaf ons praktische tips, zoals het inzetten van een krachtige call to action of het gebruiken van een pakkende quote als titel.

Daarna gingen we zelf aan de slag. In groepjes werkten we aan onze eigen communicatieberichten: hoe ziet de Nieuwe Lunchcultuur eruit binnen ons eigen bedrijf? En hoe enthousiasmeren we onze collega’s om mee te doen?

De belangrijkste lessen van de middag? Eenvoud, herkenbaarheid en actie maken het verschil. Mooie ideeën en creatieve activaties vlogen over tafel.

Samen maken we de weg vrij naar een Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur!

Samen werken aan de betaalbaarheid van een groenterijke lunch!

Op 13 maart kwamen we met 40 partners samen bij Van Gelder groente & fruit om een belangrijke vraag te bespreken: Hoe zorgen we ervoor dat een groenterijke lunch betaalbaar is?

Gerrit van Gelder opende de bijeenkomst met een warm welkom en gaf ons een inkijkje in de lunchcultuur bij Van Gelder. Daarna vertelde Marjolein Geurts (Bebright) meer over het verhaal van de Nieuwe Lunch Cultuur en de rol die iedereen hierin kan spelen. Ook Elly Baak van het Leiden University Medical Center en Tessa Alkemade – van der Valk van SuperFlora BV deelden hun ervaringen als deelnemers aan het programma. Vervolgens inspireerde drs. Frank M. Werger, fiscalist van o.a. Koppert Cress, ons met een update over het initiatief wetsvoorstel dat momenteel in de maak is.

Na deze inspirerende verhalen gingen we uiteen in subgroepen. Samen verkenden we hoe we elkaars lobby- en communicatiekracht kunnen versterken en welke stappen nodig zijn om een echte doorbraak te realiseren.

De belangrijkste inzichten van de dag?

Laat zien wat een groenterijke lunch oplevert, met heldere cijfers, menselijke verhalen én eenvoudige oplossingen die elke werkgever direct kan toepassen.

Daarom werken we nu onder andere aan:

  • Een kosten-batenanalyse, uitgevoerd door Gibbs Analytics Consulting en Koppert Cress.
  • Het ophalen van inspirerende voorbeelden rondom de Nieuwe Lunch Cultuur.

We sloten de ochtend af met een rondleiding en – hoe kan het ook anders – een heerlijke, groenterijke lunch bij Van Gelder.

Samen bouwen we aan een Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur. Doe je mee?

Schrijf je nu in

 

Practice what you preach: aan de slag in de keuken van ASVZ

Practice what you preach: aan de slag in de keuken van ASVZ

Afgelopen maandag stond de bijeenkomst van De Nieuwe Lunch Cultuur volledig in het teken van hoe we een groenterijke lunch de aantrekkelijkste keuze maken. En waar kun je dat beter ervaren dan in de keuken zelf?
Bij ASVZ werden we gastvrij ontvangen door Arjan de Bruin, Ingrid van Heerde Vorenkamp en Anton François, die ons meenamen in de lunchcultuur van hun organisatie. De deelnemers kregen vervolgens de kans om hun voortgang richting hun ambitie te presenteren door zichzelf te positioneren op een schaal van 1 tot 10.

Vervolgens inspireerde Tessa Stevens van ProVeg Nederland ons met praktische inzichten over hoe je op een eenvoudige en smaakvolle manier een groenterijke lunch kunt samenstellen. Daarnaast lichtte ze de Veggie Challenge toe, een laagdrempelige manier om meer plantaardig te eten.
Maar theorie alleen is niet genoeg: tijd voor actie! Onder leiding van Arjan gingen we zelf aan de slag in de keuken. Op het menu stonden een tartaar van pomodori tomaten en een bieten carpaccio – een perfecte manier om de theorie direct in de praktijk te brengen en te proeven hoe lekker een groenterijke lunch kan zijn!

Uiteraard sloten we af met het allerbelangrijkste… proeven! Samen werken we aan een groenterijke, relaxte en sociale lunchcultuur. Doe je mee?

Schrijf je in voor ons congres

Gezonde lunchcultuur: gedragsverandering in actie bij LUMC

Gezonde lunchcultuur: gedragsverandering in actie bij LUMC

Gisteren vond er weer een inspirerende lunchbijeenkomst plaats bij het Leiden University Medical Center (LUMC), waar gedragsverandering centraal stond. Hoe stimuleren we gezonder gedrag?
Elly Baak, Hoofd Voeding bij het LUMC, opende de bijeenkomst en gaf een inkijkje in de huidige lunchcultuur. Ze lichtte een experiment toe dat het LUMC uitvoert in samenwerking met De Tuin van Holland.
Daarna nam gedragsexpert Daphne Koning (Provincie Zuid-Holland) ons mee in de basisprincipes van gedrag. Ze deelde waardevolle inzichten over hoe we ons gedrag beter kunnen begrijpen en beïnvloeden om gezondere keuzes te maken. Elke organisatie kreeg bovendien een concrete tip om hun initiatieven nog effectiever te maken.
De deelnemers gingen vervolgens actief aan de slag met een intervisievorm, waarbij ze ervaringen en ideeën uitwisselden over hun eigen uitdagingen. Dit leverde inspirerende gesprekken en nieuwe inzichten op!
Samen werken we aan een gezondere en duurzamere lunchcultuur. Doe jij ook mee?

Schrijf je in voor ons event

Samen op weg naar een gezonde lunchcultuur in Nederland in het stadion van ADO Den Haag

Samen op weg naar een gezonde lunchcultuur in Nederland in het stadion van ADO Den Haag

Samen op weg naar een gezonde lunchcultuur in Nederland in het stadion van ADO Den Haag
Op dinsdag 19 november 2024 vond een inspirerende bijeenkomst plaats in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag, volledig in het teken van De Nieuwe Lunch Cultuur. Deze dag bracht diverse partijen samen om te werken aan een groenterijke, relaxte en sociale lunchomgeving binnen organisaties.
Onder de aanwezigen waren BeBright, Greenport West-Holland, Fresh Produce Centre, Provincie Zuid-Holland, ADO Den Haag, Achmea, Koppert Cress, Voedingscentrum, Vermaat, Albron, HAS green academy, ASVZ, SuperFlora BV, De Tuin van Holland en Lidl Nederland. Samen deelden we inzichten en inspiratie om de lunchcultuur in Nederland te transformeren.
De bijeenkomst startte met een warm welkom door Lewis Walker namens ADO Groen en Loïs Lutterman van BeBright. Vervolgens deelden Natasja van der Lely (Greenport West-Holland) en Valérie Klostermann (Voedingscentrum) inspirerende inzichten over de toekomst van een gezonde lunchcultuur.
Tijdens een interactieve werksessie gingen deelnemers actief aan de slag met hun eigen plan van aanpak. Ze bepaalden hun kompas en formuleerden concrete experimenten om hun organisatie stap voor stap richting een gezondere lunch te bewegen. Daarnaast voerden de partners van De Nieuwe Lunch Cultuur een dialoog over de gezamenlijke ambities en de betekenis van partnerschap binnen deze beweging. Door middel van ‘stemmen met hun voeten’ ontstonden waardevolle gesprekken en nieuwe inzichten om samen impact te maken.
De middag werd afgesloten met een exclusieve rondleiding door het Bingoal Stadion, verzorgd door Rens Rosbenders, projectleider duurzaamheid bij ADO Den Haag. Van de kleedkamers tot de lounges en het veld – een kijkje achter de schermen dat enthousiasme losmaakte!

Samen werken we aan een gezondere en duurzamere lunchcultuur. Doe jij ook mee?

Schrijf je in voor ons event

Koppert Cress wint strijd over werkkostenregeling Gezonde Medewerkerslunches bij Hoge Raad

Koppert Cress wint strijd over werkkostenregeling Gezonde Medewerkerslunches bij Hoge Raad

Koppert Cress heeft triomfantelijk de strijd gewonnen in een langlopende zaak met de Belastingdienst. De kwestie draaide om de werkkostenregeling met betrekking tot gezonde medewerkerslunches.

Gedreven door de missie om al hun medewerkers gezond hun pensioen te laten halen, heeft Koppert Cress gezonde voeding geïntegreerd in hun Arbobeleid. In het bedrijfsrestaurant Rob & Bob, een samenwerking tussen Rob Baan (Koppert Cress) en Bob Hutten (Hutten Catering) worden geen ongezonde opties aangeboden, maar juist gezonde maaltijden. Als onderdeel van het Arbobeleid werden medewerkerslunches gratis aangeboden om de overgang van frisdrank naar fruitwater en van frituur naar groenterijke maaltijden te vergemakkelijken.

“Euforisch met deze uitspraak. Gezond verstand blijkt doorslaggevend: een gezonde lunch. Baanbrekend voor werkgevers en werknemers in Nederland.”

De vastberadenheid van Koppert Cress om gezondheid en welzijn te bevorderen leidde tot een juridisch geschil met de Belastingdienst. Het standpunt van de Belastingdienst, dat wél belasting verschuldigd was voor deze gratis lunches, leidde tot opschudding in de media en levendige discussies in de maatschappij. Het resultaat was een golf van steunbetuigingen voor Rob Baan en zijn vastberadenheid.

De impact van deze strijd was van dien aard dat het op 24 mei 2024 de Hoge Raad tot een historische uitspraak heeft bewogen in het voordeel van Koppert Cress met betrekking tot de werkkostenregeling voor gezonde medewerkerslunches.

“Gezonde medewerkers vormen de kern van een gezond bedrijf. Ons doel is dat al onze medewerkers gezond hun pensioen kunnen halen,” aldus de directie van Koppert Cress. “Jarenlang hebben we met afgrijzen de meegebrachte lunches van onze medewerkers geobserveerd, vaak bestaande uit cola en een roze koek.” – Rob Baan

In 2015 werd in overleg met de Ondernemingsraad (OR), de bedrijfsarts en de Arbodienst een beleidsplan ontwikkeld om medewerkers gezonder te maken en te houden. Hoewel een sportschoolabonnement werd aangeboden en een bedrijfsdiëtiste actief was, bleek het niet voldoende. Het idee van een gezonde lunch binnen het Arboplan kwam op tafel, maar de werkkostenregeling (WKR) stond gratis lunch niet toe, zelfs niet als dit in overeenstemming was met Sociale Zaken en de Arbodienst. Dit leidde tot een gerechtelijke strijd met de Belastingdienst, die nu tot een positieve uitkomst is ge bracht met goedkeuring van de Hoge Raad.

Koppert Cress hoopt dat deze uitspraak zal bijdragen aan een positieve verandering en dat gezonde medewerkerslunches kunnen blijven bijdragen aan een gezonde levensstijl voor hun medewerkers en de maatschappij als geheel. Het bedrijf blijft vastbesloten om door te gaan met hun inzet voor gezondheid en welzijn.

Rob Baan: “Euforisch met deze uitspraak, goed nieuws voor groententelend Nederland!” (agf.nl)

Koppert Cress wint bij Hoge Raad strijd om werkkostenregeling gezonde lunch (foodinspiration.com)

Hoge Raad: tuinbouwbedrijf mag personeel gratis gezonde lunch aanbieden | RTL Nieuws | RTL.nl

Koppert Cress wint rechtzaak: verstrekken gezonde lunch onderdeel Arbobeleid (anp.nl)

Rob betaalde onterecht honderdduizenden euro’s voor gezonde lunch op werk: ‘Ik ga alles terugvragen’ | Topverhalen Westland | AD.nl

Koppert Cress wint rechtszaak: verstrekken gezonde lunch onderdeel Arbobeleid (missethoreca.nl)

Rob Baan krijgt gelijk van Hoge Raad: gezonde lunch voor werknemers is gratis | WOS

Regio TV aan Tafel -Rob Baan v. Koppert Cress succes bij de Hoge Raad opent deur voor gezonde lunch (youtube.com)

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/villa-vdb/9c28b540-ae9a-41a1-979d-50375789e824/2024-05-29-gratis-lunch-geven-aan-werknemers-leverde-rob-baan-problemen-op

 

Hoe Koppert Cress-CEO Baan werknemer aan gezonde lunch kreeg (businesswise.nl)

https://www.foodlog.nl/artikel/koppert-cress-krijgt-gelijk-van-hoge-raad-gratis-lunch-mag-zonder-bijbetale

Tuinder mag gratis lunch belastingvrij aanbieden aan personeel | BNR Nieuwsradio

Werkgevers, geef ons een gratis groentelunch – NRC

Koppert Cress wint strijd met Belastingdienst – Hortimedia (goedemorgengroente.nl)

Dutch greenhouse grower wins battle with tax authorities (hortidaily.com)

Rob Baan: “Euforisch met deze uitspraak, goed nieuws voor groententelend Nederland!” (groentennieuws.nl)

Grote uitspraak: gezonde lunch voor personeel mag wél gratis (deondernemer.nl)

Hoge Raad: gerichte vrijstelling voor gezonde lunch tot 2022 (pwc.nl)

Cynisch duimpje van Rob Baan voor Haagse reactie op kwestie gezonde bedrijfslunch (groentennieuws.nl)

Een gezonde lunch van de baas, en de fiscus betaalt mee – NRC

Foodlog.nl: Van een broodtrommeltje uit je bureaula naar een groenterijke, relaxte en sociale lunch

Het had de climax moeten zijn van het al 6 jaar durende gevecht met de Belastingdienst: de uitspraak van de Hoge Raad in de zaak over de gezonde lunch voor de werknemers van Koppert Cress. En het startpunt voor een nieuwe beweging: de gezonde lunchcultuur. Dat liep even anders, want de uitspraak is uitgesteld. Maar de beweging voor een ‘groenterijke, relaxte en sociale lunch is van start.

Waarom wordt je in Nederland als werkgever gestraft voor het feit dat je je werknemers gezond laat eten? Die vraag staat centraal in de juridische strijd die Rob Baan van Koppert Cress tot voor de Hoge Raad uitvecht. De uitspraak werd vorige week verwacht, maar we moeten nog even geduld hebben. Het wordt op zijn vroegst medio december maar het kan ook 2024 worden.

Terug naar het begin. Rob Baan wil van Nederland de ‘gezondste delta ter wereld maken’. Hij is overtuigd van het uitgangspunt ‘voeding is gezondheid’ en timmert daar onophoudelijk mee aan de weg bij politici maar ook gewoon in zijn eigen bedrijf, Koppert Cress. Door zijn medewerkers gratis een gezonde lunch aan te bieden. Dat bevordert immers hun vitaliteit en welzijn. In de woorden van Baan: “ik bescherm de linker- en de rechternier van mijn personeel”. Net zoals je beschermingsmiddelen als veiligheidsschoenen of een helm ter beschikking stelt als onderdeel van het Arbobeleid van je bedrijf.

‘Nog drie vleeseters’
In samenwerking met cateraar Bob Hutten verbande Baan de ‘kadaverstaven’ uit het bedrijfsrestaurant. De werknemers kregen er kleurrijke en lekkere plantaardige gerechten voor terug – gratis dus – en gingen ‘om’. Op drie vleeseters na. Die nemen nog altijd hun eigen broodtrommeltje mee, zegt Baan.

Maar de Belastingdienst dacht anders over het gebaar van een gezonde en ook nog eens gratis lunch en een slepend juridisch proces ontspon zich. Baan verloor, verloor in beroep en toog naar de Hoge Raad. En hé, daar kwam de advocaat-generaal met een signaal: “Ik kom tot een andere conclusie dan ik had verwacht na eerste bestudering van de zaak”. Reden voor Baan om, ook al is de uitspraak er nog niet, de Beweging Groenterijke, Relaxte, Sociale Lunch op te starten. Met die beweging voor de toekomst van gezonde lunches, inclusief manifest, platform (www.nieuwelunchcultuur.nl) en partners (Rabobank, BeBright Consultancy, GroentenFruit Huis. Koppert Cress, Hutten Catering, Veneca en de Transitie Coalitie Voedsel hebben zich al aangesloten), wil Baan een verandering van wetgeving bewerkstelligen. De wetgever zou het aantrekkelijk moeten maken voor werkgevers om ‘gezond’ te promoten en de ‘straf’ (80% belasting over verkapt loon vanwege de gratis lunch) eraf halen.

De wetgever zou het aantrekkelijk moeten maken voor werkgevers om ‘gezond’ te promoten en de ‘straf’ (80% belasting over verkapt loon) eraf halen

‘Coalition of the willing’
Tijdens een lunchbijeenkomst (hoe kan het ook anders) schetsen de organisatoren een ‘Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur’. We weten natuurlijk allemaal dat de Nederlandse lunchcultuur weinig inspirerend is. De meeste mensen eten meegebrachte boterhammen, als het tegenzit gewoon aan hun bureau. Zo halen we nooit de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente en 200 gram fruit. En dat terwijl lunchen zo gemakkelijk anders, beter, kan. Tijdens een paneldiscussie pleitten Ard van der Steur (Veneca), Bob Hutten (Hutten Catering) en Natasja van der Lely (Koppert Cress), onder leiding van Marjolein Geurts van BeBright, voor een coalition of the willing die Nederland gezonder willen maken. Dat zou niet ingewikkeld hoeven te zijn, aangezien Nederland zo’n 3.500 cateringlocaties telt. “Wij krijgen geen tender meer binnen zonder dat daarin om gezondheid of duurzaamheid gevraagd wordt,” zegt Hutten. Als werkgevers de kans schoon zien om hun verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van hun medewerkers, dan ontstaat vanzelf ‘massa’ die ook naar scholen en ziekenhuizen, de andere pijlers waar de beweging zich op richt, door kan werken.

Waar draaide de zaak van Koppert Cress nu precies om?
Dat leggen Frank Werger en Marco Dijkshoorn in een notendop uit. Al sinds 1941 staat in de wet dat door de werkgever gratis verstrekte lunches een vorm van loon in natura zijn en dus belast. In de praktijk betekent dat dat er met normbedragen gewerkt wordt, momenteel €3,55 per medewerker per dag. Daarover moet de werkgever zo’n €2,50 afdragen. In het geval van Koppert Cress gaat het over vele tienduizenden euro’s.
Bij Koppert Cress maakte de gezonde lunch echter onderdeel uit van het arbobeleid, als maatregel gericht op vitaliteit en welzijn van de medewerkers. Dat is ook door een arbo-arts zo vastgelegd. En arbovoorzieningen zijn onbelast. Wat ontstond was een geschil met de Belastingdienst, die de wet uitvoert, maar daarnaast ook een zuivere juridische vraag: kan een maaltijd onder die en die voorwaarden als arbovoorziening gelden? Over het antwoord op die vraag doet de Hoge Raad dus binnenkort uitspraak.

Voor andere bedrijven die dit ook zouden willen proberen, heeft de uitspraak in zoverre weinig zin meer, omdat de arbovrijstelling inmiddels is aangepast en ‘dichtgetimmerd’.

Fotocredits: Studio Sunny Side Up

AGF.nl: Toch nog geen uitspraak Hoge Raad in strijd Koppert Cress voor gratis gezonde lunch

Er is vrijdag toch geen uitspraak gedaan door de Hoge Raad in de zaak ‘Werkkostenregeling voor de Medewerkerslunch’ van Koppert Cress tegen de Belastingdienst. In de breed uitgemeten zaak strijdt Rob Baan, en daarmee Koppert Cress, voor de mogelijkheid tot aanbieden van een belastingvrije, gratis gezonde lunch aan haar werknemers.

De climax in de zaak leek aanstaande, maar naar nu blijkt moeten de rechters de zaak nog definitief bespreken, waardoor de uitspraak op zijn vroegst medio december en misschien zelfs pas in 2024 zal komen. Het betekent dat de 6-jaar durende strijd nog even voort zal duren. Toch blijft het bedrijf, en haar medestanders, goede hoop houden op een positieve uitkomst en wil het de beweging naar een gezonde lunch, die zij hiermee hebben ingezet, onder de aandacht blijven vestigen.

Deze beweging was al ingeluid door een bijeenkomst vorige week op het hoofdkantoor van Koppert Cress in Monster, maar nu is er ook een manifest naar buiten gebracht. De beweging is een initiatief van Rabobank, BeBright Consultancy en GroentenFruit Huis. Koppert Cress, Hutten Catering, Veneca en de Transitie Coalitie Voedsel zijn daar al bij aangesloten.

“In onze lunchcultuur valt nog veel winst te behalen. De lunch bestaat over het algemeen uit meegebrachte boterhammen die vaak snel en alleen worden gegeten. Daarnaast bevat de lunch nu nauwelijks groenten. Dat het anders kan zien we in onze Europese buurlanden. Samen eten en genieten staan centraal. Gelukkig zijn er in Nederland ook al koploperbedrijven die groenterijke, relaxte, sociale lunches de nieuwe norm hebben gemaakt”, zo klinkt het.

“De toon is gezet met het manifest. Nu gaat de beweging concreet aan de slag met de initiatieven uit dit manifest. De eerste focus is het opbouwen van een sterke community, een ‘coalition of the willing’, met als doel een innovatieve lunchcultuur te stimuleren voor werkgevers en werknemers.”

Klik hier voor het manifest ‘Bouwen aan een Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur’

Interview Ard van der Steur

Als gezonde voeding onderdeel is van het Arbobeleid, zou het belastingvrij moeten zijn, wat enorm zou helpen om extra stimulans te geven voor gezonde voeding in de werkomgeving. Het is van groot belang dat we gezamenlijk erkennen dat ongeacht de uitkomst van de rechtszaak, de beweging naar gezonde voeding, een vitale werkomgeving en vitale werknemers moet worden voortgezet. We moeten dit omarmen en uitdragen hoe belangrijk het is dat catering ervoor zorgt dat mensen vitaal en gezond eten. Dit heeft niet alleen invloed op het plezier in het werk, maar ook op hoe lang je het werk kunt volhouden”.

AGF.nl: Groentesector worstelt met lunchcultuur

Rob Baan laat Klaas Knot en koningin Máxima de gratis groentelunch voor medewerkers zien. De fiscus luisterde kennelijk mee. – Foto: Ton van der Scheer

De Nederlandse lunchcultuur moet groenterijker en daarmee gezonder. Voorlopig ligt de Belastingdienst daarbij op de loer.

Vrijdag 17 november doet de Raad van State uitspraak in het langlopend geschil dat Rob Baan en zijn bedrijf Koppert Cress heeft met de Belastingdienst. Inzet is de vraag of een gratis gezonde lunch als loon in natura moet worden opgeteld bij het belastbaar inkomen van de medewerker. Of krijgt de Arbowet voorrang en zou die gezonde groentelunch vrijgesteld moeten worden van belastingen?

Het mobiliseren van zoveel mogelijk steun en publiciteit kun je aan Rob Baan wel overlaten. Op zijn bedrijf aan de Zwartendijk in Monster lanceerde hij onlangs samen met GroentenFruit Huis de Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur. Om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten en 200 gram fruit makkelijker te kunnen halen is het zaak om de ouderwetse Nederlandse lunch te verrijken.

‘Groenterijke, relaxte en sociale lunch’
Een ‘groenterijke, relaxte en sociale lunch’, zo voortaan zien de initiatiefnemers de maaltijd tussen de middag voor zich. Geen trommeltje mee naar school of werk met boterhammen met kaas, vleeswaren en zoetigheden in de bedrijfsrestaurants en kantines ook niet meer de nadruk op dierlijk fastfood zoals het broodje bal en ander vettigs.

0% btw ging ook al niet door

De enthousiastelingen van het eerste uur, waaronder ook Rabobank en Hutten Catering, spreken al van een bredere beweging , met zo’n vijftig ketenspelers, ngo’s en financiers. Nu het kabinet nog. Met het 0%-btw-op-agf-dossier als een van de laatste wapenfeiten van Rutte IV kan dat na 22 november alleen maar beter.

Of de Raad van State vrijdag alvast een mooie voorzet geeft, is misschien niet heel waarschijnlijk, maar voor de sector en heel Nederland natuurlijk wel te hopen.