Practice what you preach: aan de slag in de keuken van ASVZ

Afgelopen maandag stond de bijeenkomst van De Nieuwe Lunch Cultuur volledig in het teken van hoe we een groenterijke lunch de aantrekkelijkste keuze maken. En waar kun je dat beter ervaren dan in de keuken zelf?
Bij ASVZ werden we gastvrij ontvangen door Arjan de Bruin, Ingrid van Heerde Vorenkamp en Anton François, die ons meenamen in de lunchcultuur van hun organisatie. De deelnemers kregen vervolgens de kans om hun voortgang richting hun ambitie te presenteren door zichzelf te positioneren op een schaal van 1 tot 10.

Vervolgens inspireerde Tessa Stevens van ProVeg Nederland ons met praktische inzichten over hoe je op een eenvoudige en smaakvolle manier een groenterijke lunch kunt samenstellen. Daarnaast lichtte ze de Veggie Challenge toe, een laagdrempelige manier om meer plantaardig te eten.
Maar theorie alleen is niet genoeg: tijd voor actie! Onder leiding van Arjan gingen we zelf aan de slag in de keuken. Op het menu stonden een tartaar van pomodori tomaten en een bieten carpaccio – een perfecte manier om de theorie direct in de praktijk te brengen en te proeven hoe lekker een groenterijke lunch kan zijn!

Uiteraard sloten we af met het allerbelangrijkste… proeven! Samen werken we aan een groenterijke, relaxte en sociale lunchcultuur. 

Doe jij ook mee?