Op 13 maart kwamen we met 40 partners samen bij Van Gelder groente & fruit om een belangrijke vraag te bespreken: Hoe zorgen we ervoor dat een groenterijke lunch betaalbaar is?
Gerrit van Gelder opende de bijeenkomst met een warm welkom en gaf ons een inkijkje in de lunchcultuur bij Van Gelder. Daarna vertelde Marjolein Geurts (Bebright) meer over het verhaal van de Nieuwe Lunch Cultuur en de rol die iedereen hierin kan spelen. Ook Elly Baak van het Leiden University Medical Center en Tessa Alkemade – van der Valk van SuperFlora BV deelden hun ervaringen als deelnemers aan het programma. Vervolgens inspireerde drs. Frank M. Werger, fiscalist van o.a. Koppert Cress, ons met een update over het initiatief wetsvoorstel dat momenteel in de maak is.
Na deze inspirerende verhalen gingen we uiteen in subgroepen. Samen verkenden we hoe we elkaars lobby- en communicatiekracht kunnen versterken en welke stappen nodig zijn om een echte doorbraak te realiseren.
De belangrijkste inzichten van de dag?
Laat zien wat een groenterijke lunch oplevert, met heldere cijfers, menselijke verhalen én eenvoudige oplossingen die elke werkgever direct kan toepassen.
Daarom werken we nu onder andere aan:
- Een kosten-batenanalyse, uitgevoerd door Gibbs Analytics Consulting en Koppert Cress.
- Het ophalen van inspirerende voorbeelden rondom de Nieuwe Lunch Cultuur.
We sloten de ochtend af met een rondleiding en – hoe kan het ook anders – een heerlijke, groenterijke lunch bij Van Gelder.
Samen bouwen we aan een Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur. Doe je mee?
Schrijf je nu in